Sági Emese

Bármi lehetsz - pályaváltó történetek

2017-ben villant be az, hogy jó lenne, ha átadhatnám az üzenetemet a pályaválasztás előtt állóknak és azoknak is, akik pályát váltanának. Egy kiakasztó, jobban mondva lehangoló állásbörze „élmény” miatt napokig mérgelődtem magamban azon, hogy hogy lehet életutakat ennyire gátlástalanul beskatulyázni, ahogyan azt ott tették – túlzóan kiemelve a rendszeres váltás evidenciáját.

Az én gyermekem, aki még jócskán a pályaválasztás előtt van, vajon mit fog majd hallani, amikor döntenie kell? Milyen tanácsok, milyen nagy igazságok jutnak el Hozzá? Rádöbbentem, hogy ha nekem is van erről véleményem, akkor morgolódás helyett osszam meg az emberekkel. Innen már nem volt megállás! Számtalan beszélgetésben volt részem, ahol egyre jobban megerősödött bennem az a szemlélet, hogy a pályaválasztásnál, a pályaváltásnál nem a trendiség, hanem az ember jó érzése, a fejlődés iránti vágya a legfontosabb!

Nincs egy tuti recept, de mindenki számára megvan az ideális munka(hely), az ideális feladat!

A nagymenők „válts ekkor! és válts akkor! mítoszát szerettem volna ledönteni, és ha elolvasod a könyvet, Te magad is láthatod, hogy sikerrel jártam.

Nincs olyan, hogy válts 3 vagy 5 évente! Bizony nincs! Olyan van, hogy tanulj és fejlődj és légy nyitott!

Van olyan, hogy valaki egy életen át egy pályán marad és boldog és ki tud abban teljesedni! Egyre ritkábban, de van ilyen és ha valaki ebben van, ne szégyellje, hanem legyen rá büszke és örüljön a szerencséjének!

A sok beszélgetés azt erősítette meg bennem, hogy jó váltani, jó nem befásulni, fontos a kiégést elkerülni. Az, hogy a változás, a változtatás szükségessége kinél mikor jön el, az egyedi! Minél jobban megismerjük saját magunkat, minél nyitottabbak vagyunk a változásokra, annál inkább képesek leszünk a fejlődésre.

Van ehhez a sok és nehéz dilemmához egy nagyon jó hírem is: nem ciki segítséget kérni! 

ÖTLETEK A KÖNYVBEN!

Bármi lehetsz (könyv)

5500 Ft

+
Kategória:
error: Védett tartalom !!
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).

Facebook